در نشست صمیمی ریاست دانشگاه از مراقبین سلامت، بهورزان و مربیان بهورزی نمونه دانشگاه به مناسبت روز بهورز تقدیر به عمل آوردند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، امروز نوزدهم شهریور ماه 98 مراسم بزرگداشت روز بهورز با حضور دکتر دانائی رئیس دانشگاه علوم  پزشکی استان سمنان، دکتر جندقی معاون بهداشتی، دکتر فریور مدیر شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی و جمعی از بهورزان و مربیان بهورزی در سالن امام جواد(ع) ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

دکتر دانائی رئیس دانشگاه علوم  پزشکی استان سمنان ضمن عرض خدا قوت، به تبیین نقش بهداشت در حوزه سلامت به ویژه نقش اساسی بهورزان در روستا ها و مراقبان سلامت در شهرها پرداخت.

رئیس دانشگاه علوم  پزشکی استان سمنان بااشاره به وضعیت همه گیری بیماری کرونا بیان داشت: بخش بهداشت با انجام غربالگری بیماری به شناسایی زود هنگام بیماران در سطح شهر و روستا از پیشرفت بیماری و بستری شدن مردم و کاهش هزینه های درمان و در نهایت باعث کنترل شیوع و بروز بیماری در سطح جامعه شدند.

وی افزود: هرجا که آموزش ها و ارتباط با مردم بیشتر ایجاد شده، مردم با حوزه بهداشت همراه شدند در نتیجه کاهش بستری و مرگ را شاهد بودیم.

دکتر دانائی از تمامی بهورزان شاغل در مناطق تحت پوشش دانشگاه که نقش بسزایی در پیشبرد اهداف حوزه بهداشتی دارند، قدردانی کرد.

دکتر جندقی معاون بهداشتی دانشگاه ضمن تشکر از حضور رئیس دانشگاه در این مراسم، به ارائه گزارشی از تاریخچه بهورزی و عملکرد بهورزان تحت پوشش دانشگاه پرداخت.

معاون بهداشت دانشگاه بیان کرد: 12 شهریور بهانه ای است برای گرامیداشت و تشکر از بهورزان. واژه بهورز واژه ای ایرانی و پذیرفته شده در سطح بین المللی است. بهورزان نیروهایی هستند که از دل مردم پذیرش و مبتنی بر نیاز جامعه آموزش می بینند تا با سکونت در کنار محل کارش به صورت شبانه روزی مشکلات بهداشتی و حتی تا حدودی درمانی را در منطقه تحت پوشش حل کنند.

وی ادامه داد: مربیان بهورزی در کنار بهورزان به امر آموزش و باز آموزی و نظارت  بر آنان می پردازند تا در رسیدن به اهداف سلامت خللی به وجود نیاید. نظام تربیت و به کارگیری بهورزان توانست شاخص های مهم بهداشتی را در دورترین و محروم ترین مناطق بهبود ببخشد و باعث برقراری عدالت در سلامت، کاهش هزینه ها و افزایش کارآمدی سیستم شدند.

دکتر فریور مدیر شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی ضمن تبریک روز بهورز به بهورزان و مربیان بهورزی، از فعالیت های مراقبان سلامت به ویژه در دوران اپیدمی بیماری کووید 19 تقدیر و تشکر کرد.

دکتر فریور تصریح نمود: پس از اتمام دو مرحله غربالگری و آغاز مرحله سوم بهورزان و مراقبان در روستا و شهر نسبت به شناسایی و درمان به موقع بیماری کرونا اقدام نمودند که نقش بسیار مهم و ویژه ای در کنترل بیماری در سطح جامعه داشته است.

در پایان از بهورزان، مراقبان سلامت، مربیان نمونه با اهدای لوح تقدیر و کارت هدیه تقدیر به عمل آمد.

اسامی مربیان، بهورزان و مراقبین سلامت نمونه به تفکیک شهرستان های تحت پوشش دانشگاه در سال 99 به شرح زیر است:

شهرستان

-مرضیه خراسانی

خانه بهداشت خورزان

راضیه مخبریان

مركز خدمات جامع سلامت سید الشهدا(ع)

آرادان

طیبه قندالی